Over Huibertus

Een kennismaking met Huibertus

Bij Huibertus telen we vollegrondsproducten in de vruchtbare kleigrond van de Bommelerwaard. Wij proberen op niet al te grote schaal mooie en unieke producten aan te bieden voor zowel horeca als consument. Smaak en kwaliteit zal altijd ons streven zijn. Wij proberen ook om alles op een zo duurzaam mogelijke manier te telen dus zoveel mogelijk het gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest te reduceren.

Wij hebben ook als eerste calçots van Nederlandse bodem weten te produceren, iets waar we erg trots op zijn!.

Onze filosofie

Huibertus slowfoods

Wij zijn niet op zoek naar om in een korte tijd zoveel mogelijk kilo’s te produceren van allemaal hetzelfde product. Bijna al onze producten zijn voor grootschalige telers niet interessant.

Slowfoods?

Het is niet per definitie dat slowfoods langzaam groeiende gewassen zijn, voor ons zijn slowfoods groentes die de tijd en aandacht krijgen om zoveel mogelijk nutriënten op te nemen zodat we een zeer gezond en lekker product kunnen aanbieden.

De smaak staat bij Huibertus altijd centraal. Bij onze zoektocht (vooral in zuid Europa) naar  nieuwe gewassen is gebleken dat de veredeling van voorgaande jaren altijd in 1e plaats voor de smaak is geweest. In Nederland is veredeling vaak gericht op houdbaarheid, kilo’s en uniformiteit. Daar is ook helemaal niets mis mee maar de consument is zich de laatste jaren vooral (en terecht ook) aan het richten op smaak, beleving, kwaliteit, diversiteit etc.

Contact informatie

Je kunt het makkelijkst contact opnemen via telefoon of door een email te sturen.

Email: info@huibertus.nl

Telefoon: 0638703601